22 березня 2024

 Вихованці гуртків "ПАПЕРОПЛАСТИКА" та "ГЕОМЕТРИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ" ознайомились із цікавим видом мистецтва "Абстрактна аплікація- розмальовка". Як відомо абстракція означає створення творів, виробів які не зображують точно реальні об’єкти або сцени, а відображають емоції, ідеї чи використовують геометричні форми та кольори для вираження сутності.

На практичній частині діти виготовили абстрактну аплікацію-розмальовку "Обличчя"

            

21 березня 2024

Всесвітній день води

 22 березня – Всесвітній день води (World Water Day)

День водних ресурсів бере свій початок з Конференції з навколишнього середовища і розвитку (ЮНСЕД), що відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро.
День 22 березня дає унікальну можливість нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для навколишнього середовища і розвитку суспільства.
З вихованцями гуртків "ПАПЕРОПЛАСТИКА" та "ГЕОМЕТРИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ" було проведено бесіду "Без води немає життя!". Діти ознайомились із кругообігом води в природі, виготовили тематичні саморобки.

            

19 березня 2024

Лелеки

 Гурток "ПАПЕРОПЛАСТИКА" та "ГЕОМЕТРИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ"

Лелеки, журавлі, бузьки, чорногузи, бусоли — як тільки українці не називають біло-сірих птахів, котрі, як запримітили наші діди-прадіди, прилітають в Україну 19 березня.
В народі казали: “Лелеки прилетіли, на крилах холод принесли”. І дійсно, із поверненням додому птахів, випав сніг.
До цієї дати, вихованці гуртків "ПАПЕРОПЛАСТИКА" та "ГЕОМЕТРИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ" виготовляли тематичні саморобки : лелеки, жабки та рибки, адже відомо, що бузьки полюбляють їсти жаб та риб.

          

14 березня 2024

 14 березня відзначається День вивчення метеликів, ще один день, щоб відсвяткувати та дізнатися більше про одне з найкрасивіших і барвистих створінь у світі — метелика!

Цей день – це ініціатива, спрямована на те, щоб привернути увагу та просвітити всіх про метеликів та їхнє значення для екосистеми. Велика популяція метеликів свідчить про процвітаючу екосистему, а не лише про їхню красу, оскільки вони є хижаком і здобиччю.

             

13 березня 2024

 Неймовірно цікавих та гарненьких зайчиків навчалися виготовляти наймолодші вихованці гуртка "ПАПЕРОПЛАСТИКА". Тваринки сиділи на галявині, яка була встелена барвистими квіточками.

Із зайчиками можна гратися у цікаві ігри, наприклад, у хрестики- нулики. Проте, замість хрестиків у нас фішки із зображенням морквинок, а нулики - зайчики.



08 березня 2024

Шевченко 210

 #Шевченко210

9 березня в Україні відзначають 210-у річницю Дня народження Тараса Григоровича Шевченка – духовного батька українства, славетного Кобзаря, чиї слова і зараз звучать надзвичайно пророчо.
З нагоди цієї дати, наймолодші вихованці гуртка "ПАПЕРОПЛАСТИКА" виготовили аплікацію з об'ємними елементами до відомого вірша поета "Тече вода з-під явора.."

            

Шевченко 210

 #Шевченко210

9 березня виповнюється 210 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.
Третій рік поспіль ми відзначатимемо народження Великого Кобзаря в умовах повномасштабної війни.
Тарас Шевченко – національний символ українського народу, який пробудив українську душу та утвердив духовну основу народу для боротьби проти поневолення російською імперією.
Його життя – це одвічна боротьба за волю українців, а його творчість – невичерпна скарбниця мудрості, правдивої совісті української нації, патріотизму та волелюбності.
Свою шану до Кобзаря та любов до України, вихованці гуртка "ГЕОМЕТРИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ" відобразили у тематичній об'ємній аплікації до вірша поета "Свою Україну любіть. Любіть її… во врем'я люте, В остатню, тяжкую мінуту За неї Господа моліть..."

          

Шевченко 210

 #Шевченко210

9 березня особлива дата для українців – День народження Тараса Григоровича Шевченка.
Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Шевченко був відомий і боротьбою за визволення українського народу.
Пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне.
Вихованці гуртка "ПАПЕРОПЛАСТИКА", з нагоди ювілею, виготовили рельєфну аплікацію до чудового вірша поета "Садок вишневий коло хати...".

               

06 березня 2024


 Гурток "ПАПЕРОПЛАСТИКА".

Всі ми обожнюємо котів, і це не просто так: це дивовижні тварини.
Ми думаємо, що знаємо про них вже все, однак ці тваринки все ще можуть здивувати.
Пухнасті, грайливі, непосидючі муркотунчики такі милі нашому серцю... Навіть аплікації чи розмальовки із котиками по особливому гарні.